målare göteborg

Anlita målare i Göteborg

Anlita målare i Göteborg

Målare är personer med en färgburk vid fötterna, en roller i handen och en målarkeps på huvudet. För att få det plant och snyggt krävs det både erfarenhet och många timmar med en pensel eller roller i handen. Har man som lekman försökt måla en vägg någon gång så vet man hur svårt det kan vara att få en plan yta snygg. Innan man målar ska man dessutom spackla för att få ett fint underlag. Att som lekman måla ett tak utan att färgen droppar ner i huvudet och på golvet är inte alls någon lek, då är det bättre att anlita ett proffs.

 

Inte bara inne utan också ute

Målare arbetar inte bara inomhus utan även utomhus. Det kan vara husfasader till privata hus, bostadsrättsföreningar och kommersiella fastigheter. I ett lägenhetshus kan arbetet gälla målning av lägenheter och trapphus. Även sådana tak som plåttak kan behöva ett lager skyddsfärg. Att måla fönsterkarmar och inte kladda färg på fönstren klarar en professionell målare utan problem. Söker man målare i göteborg får man upp många förslag på målerifirmor. Det är alltid bra att ta in offerter från flera firmor innan man bestämmer sig. Som privatperson kan man också utnyttja ROT-avdraget för måleriarbete.

 

Väggar, fasader, hustak och golv

I en del industrier behöver man ha slitstarka golv. Ett av de starkare golven är ett så kallat epoxigolv. Epoxigolv målas med en tvåkomponents färg som genom en kemisk sammansättning blir slitstarkt och tåligt. Förutom industrier så är det också populärt att måla såväl garagegolv som köksgolv med epoxifärg. Skall man tapetsera om hemma och inte kan eller vill fixa det så är det målaren man skall ringa. Målarna är noggranna och bra på att mönsterpassa tapeterna. Ringer man en tapetsör så hamnar man istället hos en som är duktig på möbelrenovering, så ring en målare när det skall tapetseras.