fuktmätare

Använd en fuktmätare och förebygg mögelskador

Använd en fuktmätare och förebygg mögelskador

Du trivs oerhört bra i ditt nya hus. Du har bott där ett par månader nu och du skulle inte klaga på någonting. Visst, det har i och för sig varit en ovanligt regnig period. Du har därför inte kunnat använda altanen så mycket som du önskat. Och visst, det har såklart regnat in lite grann och källaren blev översvämmad vid ett tillfälle. Men det var ju bara att torka upp. Det var petitesser som inte på något sätt förändrar ditt helhetsintryck av det nya huset. 

Det är först när dina gäster kommer på besök som du tvingas konfronteras med att någonting är fel. De reagerar på en doft som du inte tänkt på själv. De hinner bara ta några steg innanför dörren innan de börjar vädra med näsan. Det luktar som en jordkällare, tycker de, och undrar om du har fukt i huset. Vilken otrolig tillfällighet att dina vänner hade med sig en fuktmätare som inflyttningspresent. Det var som att de kände på sig att det var vad du behövde. 

 

 

Undvik mögel till varje pris

Ni bestämmer er för att aktivera fuktmätaren. Ni hade tänkt grilla och spela poker, men nu ska det mätas fukt istället. Och ja, det var tur att ni gjorde det. För fuktmätaren tycks bekräfta det som du själv hade missat, men som slog dina vänner så fort de satte foten innanför dörren. Fuktmätaren har reagerat på att det finns fukt i väggarna. Problemet med att det regnade in och att källaren svämmats över verkar ha fått större konsekvenser än du kunde tro. 

Det är inte alltid lätt att känna doften av fuktskador själv. Men när fuktmätaren har bekräftat det som dina vänner misstänkte, då måste du göra någonting åt det. Ett första steg kan vara att gå in på mögel-test.se. För mögel i huset vill du undvika till varje pris.