brunnsborrning

Brunnsborrning i Västerås säkrar vattnet vid hårda tider

Brunnsborrning i Västerås säkrar vattnet vid hårda tider

editorial

Att bli självförsörjande har sakta men säkert börjat segla upp som ett ideal sedan millennieskiftet. Från att vi spenderat ett par generationer på att glömma bort sådant som var vardagskunskap för bara etthundra år sedan har vi återigen börjat inse att det finns ett värde i att kunna klara sig själv.

Eller i varje fall att kunna klara sig med hjälp av människorna som finns i ens närhet – precis som det var för inte alltför länge sedan.

Från självförsörjande till beroende

När våra förfäder levde som jägare och samlare handlade allt om stammen. Ensam var man mer eller mindre dödsdömd, särskilt om man hade oturen att träffa på en annan stam som inte var särskilt förtjust i besök.
Egentligen är vi lika dömda idag – det är bara det att civilisationens bekvämligheter har tagit över stammens roll. För vad händer om matbutikernas just in time-system – där man endast har lager för ett par dagar – skulle drabbas av avbrott?

brunnsborrning

Att börja se om sig själv och se till att man har möjlighet att klara sig även om samhället i övrigt inte riktigt mäktar med är därför något att sträva efter idag. Vissa tar det hela till den nivån att de flyttar ut på landet och kanske till och med till en gård. För andra handlar det om att boka in tid för brunnsborrning i Västerås så att man har säkrat det egna vattnet. För om man förlitar sig helt på centralstyrd hjälp kan man ha ett stundande hårt uppvaknande som väntar.

Det räcker med att se tillbaka i modern tid. Det finns exempel på hushåll som har varit utan el i väldigt långa perioder efter att en storm knäckt ledningarna. 

Det tar ett tag att felsöka och finna exakt var problemet har sin grund. Har man möjlighet till att lagra energi samt att värma sig under liknande situationer blir vardagen mycket enklare.