hundleksaker

Bus för hundar

Bus för hundar

Lek och bus för hundar är mycket mer än bara skoj. Lek utvecklar hjärnan och engagerar kroppens muskler. Ge en hund ett problem att lösa och du får en glad hund. Ge en hund ett antal problem att lösa och du får en glad och trött hund som sover gott och är nöjd med tillvaron. Hundar är avlade för olika typer av verksamhet.

Vi har bland annat vallhundar, vakthundar och jakthundar. Vad vi inte har är hundar som gillar att ha tråkigt. Vad tycker din hund är roligast? Vill vovven springa och sniffa i skogen eller leta godis i vardagsrummet? 

 

Leksaker ska roa och engagera

Hundar är olika. Valpar är oftast lyckliga när de får tugga sönder diverse föremål som inte alls var tänkta att gå sönder. Fullt naturligt, hur kan en hund veta vad som är leksaker eller inte? Vuxnare djur kan njuta av att tugga på grisöron eller andra godisar som räcker en stund.

Pipleksaker är roliga för många fyrbenta vänner. Många hundar och deras ägare har dock problem med leksaker av helt undermålig kvalitet som går sönder väldigt fort. Eller kan det vara så att hunden är lite mindre försiktig än man hoppats på? Inte få av oss har fått slänga hundleksaker som varit både nya och hela vid dagens början. 

 

 

Bra hundleksaker engagerar hjärnan

Vill du ha en lycklig hund? En glad och harmonisk hund får delta i familjelivet på alla nivåer. Hundar gillar saker vi inte kan förstå, som att lukta på de miljontals dofter vi inte ens kan känna, som hundbajs.

Det skulle vi nog inte uppskatta om vi kunde heller. Ingen ägare kan tillbringa all tid med sin hund och hunden gillar även att sova och slappa, precis som vi. Men för de stunder och timmar när vi är “tråkiga” finns bra och rolig underhållning att köpa till dem.