magasinering

Dags att flytta?

Dags att flytta?

Efter mer än tio år av säsongsarbete börjar man bli lite av en veteran på flyttning. Att flytta kan innebära en ny start på ett nytt ställe men spännande miljöer och människor. En flytt kan också innebära osäkerhet och nervositet. Hur man än känner så är det ganska säkert att det är något som kommer på ett eller annat sätt påverka och utveckla dig som människa. Förutom dessa aspekter så har man själva flytten att tänka på också. Något som kan göra att det känns lite lättare är om man ser det lite som en rensning av gamla saker man inte längre har användning för. Här kommer några tips för att göra flytten lite lättare:

– Ta ett rum i taget. Genom att ta ett rum i taget får man mer koll på hur lång man har kommit och hemmet upplevs mindre rörigt.

– Sortera. När du tömmer skåp och lådor kan det vara bra att sortera upp allt i tre högar; spara, ge bort eller kasta. Spara högen är såklart det du ska ta med dig i flytten. Ge bort högen kan innebära att du ger sakerna/plaggen till en vän eller släkting, det kan också vara fint att lämna in sakerna till en klädinsamling eller second-hand butik. Kasta högen är sådant som du inte tror att varken du eller någon annan kommer att ha användning för, till exempel trasiga saker.

– Magasinera. Finns det saker som du inte får plats med i det nya boendet men inte är redo att göra dig av med så är magasinering ett väldigt bra alternativ. Genom att magasinera förvarar du dina saker tryggt på en varm, larmad och försäkrad plats. För dig som bor i Upplandsområdet finns det bra Storage i Uppsala

Så det är bara att sätta igång, att rensa hemma vare sig du ska flytta eller inte kan ge en känsla av lättnad och frihet.