brun utan sol

Det är säkrast för huden att bli brun utan sol

Det är säkrast för huden att bli brun utan sol

Väldigt många önskar sig en gyllenbrun hud som alltid ser len och fin ut. För de som inte varit lyckligt lottade nog att födas med en sådan hy finns det ”fusk” att ta till, både bra och dåliga sådana. Människor som bor i Sverige är sällan bortskämda med massor av soliga dagar på stranden varje år. Det gör också att det blir lite svårare att få en fin solbränna på naturlig väg, så istället tar människor till olika knep för att uppnå önskat pigment på huden.

Skada inte huden i onödan

Ett sätt som inte är rekommenderat är solarium. Genom att sola solarium utsätts huden för strålning som i värsta fall kan leda till cancer. Detta kan såklart även ske vid ”naturlig” solning så egentligen är nedanstående alternativ den allra bästa vägen till brun hud.

Välj ett säkert alternativ

De lite bättre alternativen som finns är spraytan eller brun utan sol produkter. Spraytan kräver att någon annan applicerar produkten och det kan bli ganska dyrt eftersom resultatet i regel håller cirka 10 dagar. Med brun utan sol produkter går det att sköta appliceringen själv och färgen kan gradvis byggas upp för ett naturligt resultat. 

Förberedelser ger extra bra resultat

Innan du ska applicera en brun utan sol produkt är det viktigt att huden är rengjord och att du tagit bort döda hudceller genom exempelvis en peeling. Det är även bra att smörja in huden med en återfuktande kräm eftersom torra partier suger åt sig mer färg vilket ger ett ojämnt resultat.

Hitta allt du behöver på en och samma plats

För att få en vacker brun hud behövs alltså brun utan sol produkter (helst en för ansiktet och en för resten av kroppen), en peeling, en fuktgivande lotion och gärna en handske för smidig applicering. Allt detta och mycket mer går att enkelt beställa från Sephora.