skog

Du behöver inte stå ensam i skogen

Du behöver inte stå ensam i skogen

Har du en dröm om att vidga dina vyer? Köpa den där gården som du länge sneglat på men inte vågat? Det finns många som finner livet i stan och samhället som ”för mycket” eller för den delen ”för litet”. Livet på landet skiljer sig ofta från livet i stan. För det första så finns det ett avstånd till allt, avståndet beror givetvis på hur långt bort denna drömgård ligger, men i regel har du längre till både arbete, skola och mataffär. Men – i utbyte får du en helt annan miljö, fri från avgaser och fri från ljud. Som väl är så är alla människor olika och uppskattar olika typer av boenden, om det bor en inneboende skogsmulle i dig eller om du är intresserad av skog så ska du bo i skogen om du har möjlighet.

När du har bestämt dig för att köpa en skogsfastighet eller en gård med skog så finns det mycket att tänka på vilket kan medföra en hel del arbete. Om du inte har erfarenhet kan det vara bra att kontakta en skogsförvaltning. För många köpare är det avgörande att skogsbruksplanen stämmer för att du ska kunna fortsätta att äga din fastighet i framtiden.  En skogsförvaltning kan kontrollera planens överensstämmelse med verkligheten och göra en bedömning av framtida och nutida avverkningsmöjligheter. Det kan kännas tryggt att inte stå helt ensam om det handlar om en stor investering. 

På skogspraktikern.se kan du läsa mer om vad exempelvis de i egenskap av skogsförvaltning kan hjälpa dig med inför ett köp av en fastighet med tillhörande skog. Har du kanske ännu inte funnit platsen du vill köpa? Då kan de hjälpa dig att exempelvis bevaka ett visst område som du är intresserad av. Med sitt breda kontaktnät är de en bra hjälpande hand i ditt framtida skogsköp.