ny glasvagn

En ny glasvagn är en bättre glasvagn

En ny glasvagn är en bättre glasvagn

editorial

Den som har följt tv-serien “How I Met Your Mother” vet att karaktären Barney Stinson har många regler. En av alla dessa regler, som han också vid något tillfälle hävdar vara den “enda” regeln, är att nytt alltid är bättre. Det gäller i alla sammanhang, överallt. De nya Star Wars-filmerna är bättre än de gamla. Guns ‘N Roses nya musik är bättre än den de släppte på 1980-talet. Och en ny flickvän är alltid bättre än en gammal flickvän.

Det här resonemanget skulle även kunna appliceras på andra saker. Som exempelvis glasvagnar. Enligt Barney Stinsons logik skulle en ny glasvagn alltid vara bättre än en gammal glasvagn. Oavsett hur pålitlig eller rustad den gamla glasvagnen har varit. Om den går att byta ut mot en ny glasvagn så ska du göra det. Anledningen? Ja, du behöver som sagt inte någon annan anledning än att “nytt är alltid bättre”. En ny glasvagn är alltid bättre.

Allting behöver bytas ut

Sedan måste man ju förstås inte slaviskt följa ovanstående logik för att byta ut sin gamla glasvagn. De ska bytas ut från och till ändå. Slitage är någonting som allting drabbas av mer eller mindre, och glasvagnar är förstås inget undantag. Ingenting varar för evigt. Även om du säkert tänker att det hade varit trevligt om en och samma glasvagn höll livet ut så är det dessvärre inte så det fungerar. Inte för oss människor, och inte för glasvagnar.

Så ett smart val är antagligen att ta upp katalogen och börja bläddra efter nya glasvagnar redan nu. Finns möjligheten att byta ut en gammal glasvagn mot en ny glasvagn ska du ta den. Annars hade Barney Stinsons logik fallerat. Hans enda regel hade fallit pladask. Hur som helst, på den här länken kan du spana in ett stort utbud av nya glasvagnar: https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar.