design lampa

En snygg design lampa kan få bostaden att kännas mer genomtänkt

En snygg design lampa kan få bostaden att kännas mer genomtänkt

Ett vanligt misstag när det handlar om inredning är att belysningen endast ses som en bisak, något man bara måste ha för att kunna se något efter att mörkret fallit utomhus. Faktum är att lampor är något som borde prioriteras i varje rum både för dess funktion att lysa upp ytor men även för att det är något som sätter stämningen i hela rummet.

Fyll hemmet med ljus

Man bör för det första aldrig nöja sig med enbart en lampa (läs taklampa) i ett rum. Man bör istället satsa på runt fem ljuspunkter i varje rum beroende på storlek, ett litet rum kan man inreda med en till två färre och i ett större rum bör man öka antalet med en till två extra lampor. Med flera ljuskällor i ett rum blir det inte bara ljusare och mer dynamiskt utan det känns även större.

Varför ska man köpa designlampor?

Fördelarna med att köpa designlampor är flera och den främsta är att man får ett riktigt hantverk av hög kvalitet när man investerar i en designlampa. En lampa som framtagits av en designer är genomtänkt och kan förmedla så mycket mer än bara ljus. Varje del finns där av en anledning och riktar ljuset medvetet både för att belysa ytor i hemmet men även för att framhäva lampans vackra delar. 

Ofta kan man vara ganska ensam om att ha en designlampa i sin umgängeskrets eftersom de allra flesta faktiskt inte lägger så stor vikt vid sin belysning (något som lätt kan dra ner helhetsintrycket i hemmet). Det är trots allt väldigt vanligt att man väljer ett billigare alternativ som råkar finnas i det varuhus man brukar handla. 

Är man på jakt efter en eller flera vackra designlampor av hög kvalitet kan man kika in på https://www.lampemesteren.se/, förutom det breda sortimentet så erbjuder Lampemesteren även mycket förmånliga priser.