Frakta växter

Frakta växter

skicka paket 0 Comments

Ingen har väl missat den rådande trenden med gröna växter i hemmet. Så gott som vartenda hem pryds nuförtiden av en mindre djungel på fönsterbrädan (och på golven). Alla moderna reklamfilmer och filmer innehåller minst en grön monstera kan tyckas och alla restauranger och affärer har börjat inreda med rejäla växter. För att inte tala om annonser för hus som är till salu, som stajlats med grönväxter i varje rum. Att någonting blir så populärt märks givetvis också av för företag då marknaden för dessa varor ökar. Tack vare sociala medier får många växtfantaster kontakt med varandra och byter växter med varandra, vilket gör att det dagligen är många växter som skickas som paket.

Växter är dock ömtåliga och det krävs en hel del förberedelser för att kunna skicka dem på ett så säkert sätt som möjligt. Vilken metod som är den bästa beror på växtens storlek. Mindre sticklingar kan till exempel skickas i mjölkkartonger eller en annan kartong i motsvarande storlek. Det bör dock vara ganska hårda kartonger för att växten inte ska riskera att bli hoptryckt då ett paket som skickas med samfrakt bör tåla hantering av både människor och maskiner samt färd i lastbil eller annat fordon.

Alla växter behöver som bekant vatten och solljus för att överleva och det är därför viktigt att skicka dem så att de kommer fram så fort som möjligt. För att de ska klara sig så länge som möjligt i paketet är det viktigt att hålla dem fuktiga genom att till exempel linda fuktat papper runt roten och linda med plast runt om. Även temperaturskiftningar bör man ha i åtanke innan man paketerar växten, att packa med bubbelplast runt den skyddar mot kyla. Skicka gärna en måndag eller tisdag, eller skicka med schenker expressfrakt och få paketet levererat till nästa dag enligt turlistan.