takmålning Lund

Hållbar takmålning i Lund och andra skånska orter

Hållbar takmålning i Lund och andra skånska orter

Yttertaket har en mycket viktig uppgift i att skydda fastigheten från väder och vind. Två av de mest populära materialen som används till tak är plåt och betongtegel. Även fast de är hållbara och till stor del är anpassade för att klara det nordiska klimatet så behöver de fortfarande vårdas för att hålla så länge som möjligt.

Väder påverkar taket

När taket utsätts för sol, regn, kyla, snö och is blir det smutsigt, bleknar och kan med tiden vittra sönder. Även påväxt i form av exempelvis alger kan försämra takets funktion och livslängd. Takets hållbarhet kan dock förlängas markant tack vare regelbundet underhåll. Det kan vara i form av rengöring och målning, genom att tvätta taket får man bort sådant som kan skada taket och genom att måla det med en bra färg återfår det sitt grundskydd mot yttre påverkan.

Ett rent och välmålat tak ger såklart även huset ett snyggare utseende och gör dessutom att det behåller sitt marknadsvärde.

Plåt och betongtegel är vanligt takmaterial 

Plåttak har i regel en lång livslängd, men det kräver skydd mot klimat- och väderpåverkan. På plåttak finns ett zinklager som skyddar plåten från korrosion men luftföroreningar och havsklimat kan få zinklagret att korrodera snabbare, därför är det viktigt att måla taket i tid för att undvika rostskador. 

Betongtegel har även det lång livslängd, men väder och påväxt kan göra att det sakta men säkert  blir smutsigt, bleknar och vittrar sönder. Med ny färg på takpannorna återfår de sitt grundskydd vilket är ett enkelt sätt att skydda taket och förlänga dess livslängd. 

Experterna vet vad som ska användas 

Hustvättarna är ett företag som är proffs på målning av olika sorters tak. De har flera års erfarenhet och använder effektiva metoder och högkvalitativ färg för ett riktigt lyckat resultat. De utför bland annat målning av betongpannor, tegelpannor och plåttak i Lund, Malmö, Helsingborg, Båstad, Kristianstad, Ystad, Höör, Sjöbo, Simrishamn, Tomelilla och Trelleborg. Läs mer på https://hustvattarna.se/takmalning/.