tandläkere Östermalm

Hitta bästa tandläkaren på Östermalm

Hitta bästa tandläkaren på Östermalm

Det är nog få som tycker att ett besök hos en tandläkare Östermalm är något man ser fram emot som trevligt och mysigt. Dofterna, ljuden. Hur man ligger bakåtlutad med munnen uppspärrad och saliv rinnandes. För att inte tala om ljudet och känslan av tandläkarborren.

För de flesta är det ändå en helt okej upplevelse där det känns väldigt skönt och bra efteråt. Då har man fått en status på sina tänders kondition. Lagat eller åtgärdat eventuella hål eller problem. Fått en rengöring och lite information om hur man ska sköta om sina tänder framöver. 

 

Lite extra omsorg

Tycker man att det gör ont, ilar eller på annat sätt är mycket besvärande så finns det hjälpmedel som kan sänka nivån för obehaget. Man kan få en bedövning av tandköttet som gör att allt som tandläkaren gör känns betydligt mindre. Det finns även möjlighet hos vissa tandläkare att få lustgas.

Man blir aldrig nekad ifall man vill ha någon av dessa, eller andra, hjälpmedel. Så det är bara att säga till ifall man känner att det kan underlätta och göra att man inte upplever besöket som så jobbigt. Något som också framöver gör att man inte drar sig för att gå till tandläkarbesöken.

 

Mycket allvarliga besvär

En liten del av befolkningen har så pass stora besvär med att gå till tandläkaren att de vägrar att gå dit. Även om det finns stora besvär och smärtor. Den lilla skaran brukar man säga har något som heter tandläkarskräck. En känsla som är så pass allvarlig att den gränsar till att kallas fobi.

Därför finns det tandläkare som har utbildat sig speciellt för att kunna ta hand om dessa patienter. Så vilken av ovanstående typer av patient man är så finns det alltid en tandläkare som passar perfekt. Det gäller bara att berätta om sina behov och hitta rätt.