lån

Hjälp, behöver pengar NU

Hjälp, behöver pengar NU

Oväntade utgifter är precis just det. Oväntade. Det kan vara bilkrångel, panikinköp av nya vinterkläder till barnen eller hunden som drabbas av något som inte täcktes av försäkringen. Det är bara att betala för att bilen ska fungera och barnen behöver ju hålla sig varma. Självklart ska hunden också må bra. Ibland händer allt sådant här på samma månad och sedan kommer dödsstöten. I form av en rejält värkande tand. Så står man där med mobilbanken uppe, tittar på hundralapparna som ska räcka till en veckas mat innan lönen och känner kallsvetten komma.

 

Vad göra?

Det är bara att bita ihop om tandvärken och stå ut, eller? Nja. Det finns ju faktiskt många lösningar på en sådan här situation. Den bästa och absolut mest rekommenderade lösningen är att spara ihop en buffert. Tio procent av lönen ska läggas undan till sparande brukar det heta. Men om man, handen på hjärtat, tyvärr inte har sparat ihop pengar får man se sig om efter andra lösningar. Kanske finns det något som snabbt går att sälja enkelt. Det där trumsetet som bara samlar damm på vinden kanske kan få en ny ägare. Kanske kan man också låna lite pengar av en släkting eller vän fram tills nästa lön.  

 

 

Låna pengar snabbt

Det kan kännas pinsamt att behöva be om ekonomisk hjälp från andra. Man vill klara sig själv. Kanske känns det lite som ett misslyckande att inte ha råd. Kanske finns det helt enkelt ingen man kan fråga. Det kan kännas dumt att ta ett lån, men smslån kan vara en lösning. Vet man säkert med sig att man kommer att ha råd att betala tillbaka lånet inom en månad kan det vara ett enkelt sätt att snabbt få fram några tusenlappar. Det kanske till och med kan kännas som lite tur i oturen?