bärgare stenungsund

Hur en bärgningsbil fungerar

Hur en bärgningsbil fungerar

editorial

Hur fungerar en bärgningsbil egentligen?

Om du någonsin har haft den olyckliga erfarenheten att finna dig själv strandsatt vid sidan av en motorväg med en trasig bil, så vet du alltför väl vilken förvirring, rädsla och förtvivlan som kan följa med det. Det spelar ingen roll om det är klockan två på eftermiddagen eller klockan två på morgonen – det händer alltid vid den värsta tänkbara tidpunkten. Men även om din bil kan ha gjort dig hjälplös, frukta inte – hjälpen är på väg! Över hela Sverige finns det bärgningsbilar som är redo att rädda hjälplösa bilister från dessa problem vid sidan av vägen och få dem tillbaka på sin glada väg, men hur fungerar de egentligen? Läs vidare för att ta reda på mer om denna mirakelmaskin!

bärgare stenungsund

Vinsch eller plattbädd?

När du ringer efter hjälp kommer bärgningsbilsförarna först att fråga var du befinner dig och vilka problem du har. Därefter skickar de en bärgningsbil till din plats så snabbt som möjligt. Beroende på hur allvarlig din situation är kommer bärgningsbilens besättning att använda antingen en plattbädd eller en vinsch för att lyfta och säkra din bil. Efter att ha gjort det tar de din bil och dig dit du vill åka.

I vissa fall, om problemet med din bil är minimalt, kan bärgningsbilsbesättningen kanske åtgärda det på plats. På så sätt slipper du åka hela vägen till ett garage eller en verkstad för att reparera. Även om om de inte kan åtgärda problemet på plats kan de ta bilen till ett garage eller en verkstad och få den reparerad på nolltid.

Oavsett vad det är för problem med din bil finns bärgningsbilar här för att hjälpa dig ur en svår situation. Så om du någon gång skulle bli strandsatt vid sidan av en motorväg och behöver hjälp, ring bara efter bärgningsbilen så kommer de att vara där för att rädda dig!