flyttfirma Linköping

Hur mycket får en flyttlåda väga egentligen?

Hur mycket får en flyttlåda väga egentligen?

editorial

Har du någonsin haft det där ögonblicket när du försöker flytta från ett hem till ett annat och staplar alla dina lådor redo att transportera dem, bara för att titta på högen framför dig och plötsligt inse – det finns inte en chans att jag kan bära någon av dessa själv! Om detta låter bekant tror du förmodligen att lösningen är att packa tyngre saker i färre lådor. Men har du någonsin stannat upp och tänkt på hur mycket en flyttkartong faktiskt klarar av att väga när den är fullpackad? Låt mig försäkra mina tunga packare bland oss – det visar sig att alla flyttlådor inte är oövervinnerliga trots allt. I det här blogginlägget kommer vi att ta en närmare titt på vad som händer när en skokartong av mod blir överbelastad med våra saker!

Vi börjar med att diskutera maxvikten för en vanlig flyttkartong. Även om det inte finns något enkelt svar på den här frågan är det viktigt att komma ihåg att de flesta flyttlådor endast är avsedda för lätta föremål. Generellt sett bör en medelstor flyttkartong av kartong inte överstiga 25 kg när den fylld. Om den är tyngre riskerar du att överskrida den säkra viktgränsen för lådan, vilket gör att den riskerar att rivas eller gå sönder när den flyttas.

flyttfirma Linköping

Vad händer vid överbelastning?

Därefter måste vi fundera på vad som händer om en flyttkartong överbelastas med för mycket vikt. När en flyttkartong fylls med föremål som överskrider dess maximala kapacitet kan den skadas under transportprocessen. En tung låda kan bli för svår att lyfta och kan lätt orsaka skada om den tappas. Dessutom kan lådan rivas eller till och med kollapsa under sin egen vikt om den är dåligt packad eller inte säkras med packtejp.

Om du är osäker vid packning, kolla med din flyttfirma vad de säger innan du fyller dina kartonger till bristningsgränsen. Är du på jakt efter en flyttfirma i Linköping är Flyttexperterna ett hett tips.