konstgräs

Konstgräs fyller en viktig funktion

Konstgräs fyller en viktig funktion

editorial

Konstgräs av hög kvalitet är nästan svårt att skilja från riktigt gräs. Det som är en avgörande skillnad är förstås att man slipper klippa det. All den tid det tar att vårda levande gräs kan man helt enkelt använda till att göra något annat. Kanske är det att njuta av dagen eller att träna en sport på just konstgräset. 

Det är vanligt att man anlägger konstgräs på spelplanen där det sparkas mycket boll. Den sortens sport sliter mycket på vanligt gräs. När det gäller konstgräs är det dessutom lika snyggt efter säsongen är över. Inget att tveka på med andra ord.

 

konstgräs

 

Varierande produkter när det gäller konstgräs

Det ena konstgräset är inte det andra likt. Det finns konstgräs av en så hög kvalitet att det kan tas för levande gräs, och likaså finns det konstgräs som är av lite sämre kvalitet. Till vissa områden passar det bättre. Därför är det bra att veta var man ska lägga sitt konstgräs, samt varför man väljer det. Det gör beslutet om kvalitet lättare att handskas med. 

Ligger gräset på en altan vill man säkert att det ska kännas naturtroget. Ligger det på en lekplats där det finns många barn spelar det lite mindre roll. På en fotbollsplan har det mer betydelse hur det funkar att springa på än hur det ser ut. Att få en glidtackling på riktigt dåligt konstgräs kan orsaka mogna och tråkiga brännsår på ben och armar. 

Lägga ut en matta av gräs 

Är det bara en liten yta som ska täckas med konstgräs går det bra att rulla ut gräsmattan själv. Ska en större yta med många svängar och krokar beläggas är det dock klokt att istället anlita experter. Det finns gott om människor som är bra på att lägga konstgräs. En erfaren expert fixar ditt gräs utan problem.