automower batteri

Ladda robotgräsklipparen med rätt batteri

Ladda robotgräsklipparen med rätt batteri

För en blödig och sentimental nostalgiker är det svårt att inte kastas tillbaka till en bekymmerslös barndom när man ser en batterisamling av litiumjonbatteri med tillhörande laddkabel. Det är den typ av batteri som man använder till många radiostyrda bilar. Vid åsynen av batteriet får man fram bilder i huvudet när man satt och väntade på att den röda lampan skulle bli grön. Det indikerade att batteriet var färdigladdat och du kunde ta med dig din radiostyrda bil, cykla ned till den stora parkeringen längre ned på gatan och fullständigt gå loss ända till batteriet återigen började sina.  

 

Fördelaktigt med laddbara batterier 

Även om radiostyrda bilar fortfarande är häftigt, så används litiumjonbatteri numera inte minst i robotgräsklippare. Det har blivit en riktig fluga att låta roboten klippa gräset medan man själv sysslar med annat. Kanske sippar på en drink. Men precis som med radiostyrda bilar orkar de inte hålla på hur länge som helst. Grejen med robotgräsklipparna är att de ska vara sladdlösa. Då behövs istället ett batteri. Det vore dock slösaktigt och ineffektivt att använda batteri som inte går att ladda. Därför behöver du köpa uppladdningsbara litiumjonbatteri till din gräsklippare, till exempel här: https://batterionline.se/hus-tradgardsbatterier/batterier-till-robotgrasklippare. 

 

 

Batteri som passar din prisklass 

Det finns dock en hel del olika alternativ av batteri att välja mellan till din robotgräsklippare. Flera av alternativen kan du bland annat hitta här: https://batterionline.se/hus-tradgardsbatterier/batterier-till-robotgrasklippare. Det finns batterier i olika prisklasser och precis som det mesta får du mer kvalité ju högre upp i pris du går. I fallet med batterier till robotgräsklippare blir det såklart faktorer som hur lång batteritiden är och hur snabbt de kan återladdas på nytt. För utan ett ordentligt batteri är din robotgräsklippare inte särskilt mycket att ha. Då kan du lika gärna klippa gräset själv och få motion på köpet.