rubiks kub

Lyckats löst en Rubiks kub? Utmana dig ytterligare med en megaminx kub

Lyckats löst en Rubiks kub? Utmana dig ytterligare med en megaminx kub

Rubiks kub är ett 3D-pussel som kan utmana alla, från barn till vuxna. Det kan låta enkelt att vrida på en tärning och få alla sidor att bli enfärgade, man faktum är att det tog uppfinnaren av kuben (Ernõ Rubik) flera veckor att klara av den första gången. Trots det kan alla lära sig lösa kuben, antingen på egen hand eller genom att lära sig algoritmer som leder till lösning av kuben oavsett utgångspunkt. 

Hitta din favorit variant

Sedan kuben lanserades över hela världen på 1980-talet har den dessutom kommit i flera andra varianter. Man får förmoda att det är på grund av originalets extrema popularitet bland både stora och små. Det finns till exempel varianter som är trekantiga, runda och de som är formade som den klassiska kuben men har andra geometriska former i sig. Det finns även Rubiks kuber som har fler eller färre rutor än originalet som innehåller totalt 54 stycken.

En ny variant blir en ny utmaning

Även fast det är möjligt att utmana sig på flera sätt med den klassiska kuben, exempelvis genom att lösa den på kortast möjliga tid eller på så få drag som möjligt, kan det vara roligt och utmanande att prova de andra varianterna som finns på marknaden. 

En mjuk övergång till en liknande produkt

En produkt som är tydligt inspirerad av Rubiks kub är Megaminx tärningen. Den påminner på många vis om den ursprungliga 3×3 professortärningen förutom att den har ett extra lager. I dag finns många varianter av Megaminx tärningen men den vanligaste har tolv sidor där varje sida består av fem kantbitar, fem hörnbitar och en centerbit.

Köp din Mega minx kub hos MasterCubeStore, de har ett brett sortiment till bra pris och erbjuder snabba leveranser. Där hittar du även flera varianter av den fantastiska kuben samt användbara tillbehör.