hotell

Missa inte pärlorna i närområdet

Missa inte pärlorna i närområdet

Hur ofta händer det att du gör besök på vackra eller intressanta platser bara när du har gäster? Det är nog ganska vanligt. Det är lätt att bli hemmablind och glömma vad man har i grannskapet. Man kör i sina invanda spår och tar närmaste vägen mellan affären, jobbet och gymmet.

Inget fel med det, men ta chansen att utmanas. Låt säga att du får besök av amerikanska släktingar. Vilka tips skulle du ge dem? De är självklart intresserade av Sveriges huvudstad. Så boka in dem på hotell där.

Dagsutflykter från Stockholm

När du hämtat upp de långväga turisterna på Arlanda ger du en introduktion till landskapet. I förbigående nämner du skärgården och de drygt 20 000 öarna och de häpnar såklart. Sedan svänger du elegant av mot ett hotell i Ekerö som du har bokat åt dem.

Ge dem länkar och information om Birka Hovgården och Drottningholms slott. Det sistnämnda är ju kungafamiljens hem och ett världsarv. Tipsa också om Blå lagunen och Ekebyhovsbacken. Fler tips finns här:  http://malarohotell.se/. Lite beroende på årstid så har du antingen bokat biljetter till några av Stockholms museer eller så har du planerat en färdig rutt för Skärgårdsbåtarna.


Enkla och nästan gratis nöjen

Det är mycket natur och grönområden runt Stockholm. Många utländska besökare förvånas över detta. Det går att plocka bär och svamp på många ställen, eller bara vandra eller cykla. Den som vill kan hyra kanot eller en flytande bastu. Allemansrätten kan behöva förklaras, den brukar också mötas av förvåning och tappade hakor. Att ha möjlighet att campa nästan varsomhelst är fantastiskt och en stor förmån.

På många ställen finns lokala odlingar med försäljning. Loppmarknader är vanliga och givetvis är utbudet av cafeer och lunchställen ganska omfattande. Att ta sig ut ur hotellet och mumsa på våfflor och något hembakat är givna aktiviteter.