advokat

När man tvingas att fly

När man tvingas att fly

Krig, förföljelse och politisk ostadighet skapar svåra problem. Det slutar med att många oskyldiga personer lider på grund av detta. En del lyckas fly från konflikten och kan söka asyl i ett annat land. Ibland kan det ta flera månader av strävande från ett land till ett annat i hopp om ett bättre liv i säkerhet. Antagligen är det ett beslut som personen inte skulle ta om han eller hon inte befunnit sig i denna situation. Men när det händer och man måste fly så kan man få hjälp för att göra asylansökan en lättare process. Läs vidare för att ta reda på hur du kan få hjälp i Sverige.

 

Att söka asyl i Sverige

Många som kommer till Sverige söker just det. Asyl. Ibland är det hela familjer, ibland är det föräldrarna, en make eller barn. Ibland kommer personen helt själv utan att känna någon i landet. Så snart man kommit till landet är det viktigt att få veta vilka rättigheter som finns för den som söker om asyl i Sverige. Flyr du från ett land i kris, kan du ansöka om asyl på migrationsverket. Men kan man inte språket eller saknar kunskap om hur denna process går till kan det vara klurigt.  Som tur är finns det hjälp. För asylrätt i Göteborg kan du söka upp advokatfirma Ottosson & Pakas. De har advokater specialiserade på asyl som kan flera språk.

 

 

Att kunna lita på en advokat

Det är lugnande att kunna få stöd av någon som vet, när man är i ett nytt land. Förutom rådgivning, kommer advokaten att berätta om dina rättigheter och vilka krav du måste uppnå. Du kan få hjälp att veta vilka blanketter som ska skickas in och hur man fyller i dem. Skulle man få avslag på ansökan kan en advokat hjälpa till att överklaga.