makeup

När våren kommer

När våren kommer

Nu går vi mot ljusare tider, och våren och sommaren närmar sig med stormsteg! Plötsligt känns det oinspirerat med tjocka ulltröjor och makeup i dova färger. Det känns rätt som det är väldigt lockande med ljusgult, knallrosa, mintgrönt och babyblått på ögonlocken. För blir man inte alltid sugen på pastelliga toner, glow och glans när det blir varmare i luften?

När du ska lägga en lätt makeup är grunden viktig – se till att exfoliera huden regelbundet, återfukta varje dag, och slarva inte med solskyddet! För ett naturligt resultat på huden, välj en tunn, halvtäckande foundation eller bb/cc-cream, så att din egen hud syns igenom. Applicera med en platt foundationpensel eller med fingrarna.

För en avslappnad look, borsta ögonbrynen lite uppåt med en genomskinlig gelé eller en gammal mascaraborste. Välj ett rouge utan glitter, i en vacker pastell. Klassiskt kall rosa eller varför inte en lite mer vågad syrénlila? Applicera på kindens högsta punkt, och en liten dutt på nästippen, så blir intrycket harmoniskt och piggt.

Fräknar är vi många som önskar att vi hade, men det är inte alla förunnat. Det finns dock en lösning för oss fräken-lösa! Många makeup-märken säljer numera fräken-pennor, som gör det enkelt att strössla ansiktet med en söt stjärnhimmel. Ett annat alternativ är att använda sig av en brun utan sol, och dutta på med en liten eyelinerpensel, så blir resultatet mer långvarigt. Kom ihåg att göra fräknarna olika stora, och inte symmetriskt utplacerade, om du vill ha ett naturligt resultat.

Applicera sedan en highlighter eller bronzer (beroende på humör). Gärna i flytande form, för en mer fuktig och naturlig look. Sätt sminkningen med en ansiktsmist eller en setting-spray. Avsluta sedan sminkningen med något för läpparna. Med ett cerat eller ett färgat läppglans fortsätter du på det ”naturliga” spåret. För mer dramatik, välj ett matt läppstift i orange eller cerise.