Akuttandvård odenplan

På Odenplan finns snabb hjälp att få då det uppstår behov av akuttandvård

På Odenplan finns snabb hjälp att få då det uppstår behov av akuttandvård

Tandvärk är något som är väldigt plågsamt och kan ställa till det rejält om man inte söker hjälp för att åtgärda smärtan. Det finns flera orsaker till att tandvärk uppstår, vanligtvis handlar det om att man skadat tanden eller att den blivit infekterad. Tandvärk försvinner inte av sig själv så det finns ingen anledning att försöka ignorera problemet. Lider man av intensiv tandvärk eller har varit med om en olycka där man skadat tanden bör man alltid uppsöka hjälp för akut tandvård.

Tandvärk kan påverka det vardagliga livet

Smärta är aldrig trevligt och det kan vara påfrestande både metalt och fysiskt att gå runt med ständig värk. Tandvärk kan ställa till problem när man ska äta, borsta tänderna och sova, något som i sin tur leder till att man blir trött, lättirriterad och allmänt försvagad. Värken kan även sprida sig från den ursprungliga platsen om den inte åtgärdas. Låter man det gå alldeles för långt så kan värken ta upp så mycket energi och fokus att man får svårt att sköta sitt arbete samt sina vardagliga sysslor och det kan även gå ut över relationer. 

Boka en akuttid hos tandläkaren

Det är som sagt ingen idé att skjuta problemet framför sig utan det bästa är att kontakta en tandläkare för att få akut tandvård. Då kan tandläkaren undersöka området som värker och ta röntgenbilder för att komma fram till vad som orsakar smärtan. Man bör räkna med att det kan krävas mer än ett besök hos tandläkaren innan tanden som ställt till det är helt färdigbehandlad. Vanligtvis behandlas tandvärk med rotfyllning eller tandutdragning och i vissa fall behövs antibiotika. 

Vid akuta besvär i Stockholm

Befinner man sig i Stockholm och är i behov av akuttandvård så kan man kontakta Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål på Odenplan. På kliniken hjälper dom patienter med tandvärk eller andra akuta problem. De är dessutom flexibla och kan oftast erbjuda en tid för att påbörja behandling samma dag. Mer information finns på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.