polerskivor

Polerskivor - för bästa glansen

Polerskivor - för bästa glansen

Varför ska du egentligen polera något? Visst är det fint när ytor glänser och är helt rena. Men fyller det någon annan funktion egentligen? Svaret är: ja. När du polerar så rengör du inte bara ytan utan gör det dessutom in i minsta lilla por. När du får en glänsande yta så vet du att inget skadligt finns på ytan, som kan repa den. Men det finns även en annan fördel med att polera ytor. Speciellt om du använder dig av någon typ av medel.

Genom att använda polerskivor och polermedel får du en yta som blir mer tålig och smutsavvisande, förutom att ytan även får en längre livslängd. Det finns därför enbart fördelar med att polera ytor, antingen de är målade eller inte. Däremot krävs det lite extra noggrannhet om du ska polera en yta som är målad, så att inte färgen följer med under poleringen. Ta därför först reda på vilken yta du ska polera, samt vilka polerskivor och medel du ska använda.

 

 

Rädda bilen efter ett tvättmisstag

Ska du tvätta din bil? Då lyder föreskrifterna att du ska kasta en svamp om den råkar trilla på marken. Det kan ha kommit grus eller någon annan smuts på den, så att det kan bli repor när du går igång med att gnugga din bil ren. Är det något du tänker på när du köper svampar för biltvätt? Så att du köper flera stycken ifall du råkar tappa en? Och kastar du den om du råkar tappa den? Troligen inte. De flesta plockar nog bara upp den igen.

Skulle det då hända att du råkar få små repor på bilens lack så går det att rädda. Genom att polera bilen med polerskivor och ett bra medel, kan du snygga till bilen så att du inte längre ser reporna. Det kan bespara dig stora kostnader.