ytterdörrar

Saker att tänka på när det är dags att köpa ytterdörr

Saker att tänka på när det är dags att köpa ytterdörr

Ytterdörren är en väldigt viktig del av ett hus, den ska skydda mot ovälkomna besökare, stå emot väder och vind samt bör vara värme- och ljudisolerande. Det kan därför bli aktuellt att byta ut en ytterdörr, till exempel på grund av att dörren läcker in ljus, ljud eller vatten. En ytterdörr som inte håller tätt fyller inte riktigt sin funktion. Ibland kan det också handla om att dörren helt enkelt blivit utdaterad när det handlar om säkerheten, en nyare dörr är i regel säkrare än en gammal dörr.

Välj en modell och färg som passar

Det är som sagt viktigt att hitta en dörr som skyddar och isolerar men även utseendet kan ha stor inverkan på valet. Många dörrar har egenskaper som lever upp till de krav som finns och då kan utseendet vara det som avgör vilken dörr man väljer i slutändan. Det är klokt att välja en dörr som stilmässigt passar in där den ska sitta, vill man att dörren ska sticka ut så kan man hellre få den att göra det genom att välja en spännande färg.

Det är dock viktigt att tänka på var dörren sitter, det är inte en speciellt bra idé att sätta en mörk ytterdörr i söderläge eftersom de påverkas mer av solen. Solstrålar och värme kan göra att dörren bleknar eller till och med böjer sig. Vill man trots allt ha en mörk dörr så är det rekommenderat att installera ett skärmtak som ger visst skydd mot solens strålar och är dessutom bra mot regn. 

Ytterdörrar med kvalitet 

För den som ska köpa ytterdörr kan det vara värt att kika på Klarfönsters sortiment. De har ytterdörrar i nordisk-, modern-, och klassisk design av hög kvalitet till ett riktigt bra pris. Klarfönster erbjuder ytterdörrar producerade av långsamt växande kvalitetsträ utan kvistar och kan vid behov även måttanpassa dörrarna.