säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar för familjens säkerhet

Säkerhetsdörrar för familjens säkerhet

editorial

Vi vill känna oss trygga i våra hem, oavsett om det är på dagen eller på natten. För att undvika inbrott så finns det flera saker man kan göra. Det kan till exempel vara att installera ett hemlarm men det kan också handla om att byta ut ytterdörren mot en säkerhetsdörr. 

Bra säkerhetsdörrar fungerar både mot inbrott och brand. De verkar också ljudisolerande vilket kan vara skönt om man bor i lägenhet. Det ekar och låter ofta mycket i ett trapphus, men med hjälp av en säkerhetsdörr kan man stänga ute det ljudet och slippa höra det in i sin lägenhet. 

Men först och främst är de flesta ute efter en dörr som står emot både brand och inbrott. Och då är en säkerhetsdörr det bästa valet. Säkerhetsdörrar kan anpassas efter de mått som krävs för varje hus och lägenhet och man kan också välja färg på sin nya säkerhetsdörr.

 

 

Olika typer av säkerhetsdörrar

En ny dörr, oavsett vad det är för typ av ytterdörr, ger huset ett lyft. Det är viktigt att man väljer en säkerhetsdörr med utseende som passar väl in med resten av stilen på huset. 

Ska man köpa säkerhetsdörr och tror att det bara finns för ytterdörrar och lägenhetsdörrar så tror man fel. En säkerhetsdörr passar lika bra i sommarstugan som i huset, men också till groventrén eller garaget. Var man än behöver extra förstärkning i form av en säkerhetsdörr så kan man enkelt sätta in en sådan där. 

Säkerhetsdörrar finns i olika färger, utförande och material. Har man ett äldre sekelskifteshus så finns det dörrar som passar in även till ett sådant typ av hus. Man behöver inte oroa sig för att få en ful och tråkig dörr bara för att den är säkerhetsanpassad. Tvärtom så är säkerhetsdörrar som vilka dörrar som helst, men den enkla skillnaden att de tål mer.