kemtvätt

Skicka kläderna på miljövänlig kemtvätt

Skicka kläderna på miljövänlig kemtvätt

Vissa modekläder måste kemtvättas. Man använder dem sparsamt, men till sist behöver de lämnas iväg. Lämna dem till en kemtvätt där man både rengör dina kläder varsamt och på samma gång är aktsamma om miljön. En sunkig mockajacka kan bli som ny igen, men den ska lämnas in till proffs.

Mattor och gardiner är också sådana saker som mår bäst av att kemtvättas. Ibland är en vanlig tvättmaskin inte tillräcklig, för den har inte kapacitet nog. Många gånger har man tittat på den där mattan och tänkt att man skulle slänga in den i den vanliga tvättmaskinen i alla fall, men det är absolut ingen bra idé.

Var rädd om din egen tvättmaskin

En matta som blötläggs blir enormt tung. I ett vanligt hushåll har man inte kapacitet till att ta hand om och torka stora och otympliga textilier, typ trasmattor. Om man ändå försöker och låter maskinen centrifugera, riskerar man faktiskt att tvättmaskinen går sönder, eller så får man ut en rynkig matta som inte har fått den rätta tvätten.

På en kemtvätt där man har industrimaskiner och kompetent personal vet man hur man rengör alla sorters textilier. Du kan lämna in allt möjligt, både skrymmande saker och ömtåliga saker, så tar proffsen hand om det. Du kan bara enkelt och bekvämt hämta ut det lite senare, och allt är rent och prydligt.

Ta vara på dina textilier i linneskåpet

Det är inte billigt att köpa lakan och örngott, mattor och kuddar, även om man handlar till lågpris. Ibland lönar det sig att satsa på kvalitetstextilier som håller färgen och formen och som inte blir noppigt eller snett efter tvätt. Då är det värt en slant att få det tvättat på ett professionellt sätt, så att det håller ännu längre. Ta kontakt med en riktigt proffsig kemtvätt och låt dem ta hand om tvätten.