bilverkstad

Slipp att återvända till besiktningen

Slipp att återvända till besiktningen

Bor man på landet och måste köra långt för att åka till bilbesiktningen. Ja då är det inte roligt alls när bilen inte blir godkänd och man vet att man behöver göra ännu en resa. Förhoppningsvis så är det bara lite småfel som kan ordnas lätt utan att man får körförbud.

Det gör man enklast genom att ta kontakt med sin bilverkstad där hemma och ser om de har rätten att släcka ner de där envisa tvåorna och ge lite sinnesfrid till bilägaren. Det sparar både tid och pengar som kan användas till annat än att tanka och betala besiktningspersonalen.

 

Förhindra magont innan besiktningen

Nej, det handlar inte om att ta mediciner, utan helt enkelt att förebygga eventuella problem. Lämna in bilen på genomgång ibland och se om något börjar bli slitet eller har gått sönder. Vid minsta konstiga ljud eller att bilen inte beter sig som den brukar, kontakta bilverkstaden på en gång. Ibland kan det kännas tungt att behöva lägga ut för delar när ekonomin inte är den bästa. Men faktum är att om man inte åtgärdar problemen i tid så kommer det att bli mycket dyrare, då det ena har en tendens att dra med sig det andra.

 

 

En bra kontakt att ha

Är man bilägare är det en bra ide att ha en bra kontakt med sin verkstad. De har koll på bilen och vet vad som behöver göras. Behöver man tips eller råd så är de en fin källa att vända sig till. Så kolla in en bilverkstad i Gävle eller där du bor. Skapa den där kontakten. Då kommer du aldrig att stå där ensam när det blir bekymmer. Då är det bara att lyfta luren och ringa eller ta turen förbi. För visst är det skönt att kunna lämna över bekymren till någon annan?