Sidohängda fönster

Snygga sidohängda fönster

Snygga sidohängda fönster

Hur många gånger om dagen ser man inte medvetet eller omedvetet ut genom fönsterna man har runt omkring sig? Man slänger en snabb blick när något rör sig i ögonvrån man inte förväntat sig. Man följer en bil som kör förbi, människor som är ute och promenerar, vad katten gör och så vidare. Utan fönster skulle ett hem bli mer som en grotta eftersom fönster släpper in det viktiga dagsljuset.

Välj ett fönster som är praktiskt och enkelt

Har man ett äldre hus kan det vara läge att byta ut de gamla fönstren mot nyare, speciellt om de läcker värme på vintern. Då är det som att elda för kråkorna, även om värmen står på är det alltid kallt. 

Ska man byta fönster är sidohängda fönster ifrån https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster ett bra val. Det är ett bra val om man vill vara praktisk eftersom man kan öppna fönstren lätt. Ett helt fönster kan vara tungt och kompakt att öppna i jämförelse med sidohängda fönster.

Att putsa ett stort fönster kan göra att det är svårt att nå hela vägen upp och komma åt i alla vinklar och vrår. Har man sidohängda fönster kan man enkelt öppna upp dem och komma åt överallt.

Många tycker även att sidohängda fönster är enklare att dekorera genom sin enkelhet. Det är lätt att ställa lampor och krukväxter i ett sådant fönster utan att det ser plottrigt eller konstigt ut. Eftersom sidohängda fönster saknar spröjs får man ett maximalt ljusinsläpp genom fönsterglasen. Det gör också att fönstren är moderna men ändå tidlösa och passar väl in på både nya som äldre hus.

När man bestämt sig för att beställa fönster är det bra att ha mätt upp ordentligt så man får rätt mått på sina måttbeställda fönster. Speciellt äldre hus har sällan standardiserade mått när det gäller dörrar och fönster.