kontorsstädning

Städa på kontoret – inte ur kontoret

Städa på kontoret – inte ur kontoret

Uppmaningen att “städa ur sitt kontor” är i de allra flesta fall förknippad med en avslutad anställningen. Om chefen precis har gett dig sparken och ombett dig att avlägsna dig med omedelbar verkan kan han eller hon slänga ur sig att du bör “städa ur ditt kontor och ge dig av”. Då får man ofta bilden framför sig hur man med en flyttkartong går in på sitt kontor och samlar ihop sina personliga tillhörigheter. I lådan lägger man bilden på familjen som stått på skrivbordet, blomman man haft i fönstret och lite pärmar och kontorsmaterial som man vill sno med sig hem när man väl har chansen. 

 

Mamma jobbar inte här 

Ovanstående är dock en något dramatisk bild av en kontorsstädning. En vanlig kontorsstädning åsyftar inte en varsling av personal från en arbetsplats eller ens en enda uppsägning. Nej, det som åsyftas är helt enkelt att hålla rent på sin arbetsplats. När man kommer till jobbet, till sitt kontor, vill man såklart att det ska vara rent, fräscht och dofta friskt. Man vill inte se gamla äppelskruttar på borden, smutsiga kaffekoppar i mängder och överfulla papperskorgar. Ibland kan man se lappar med budskapet “din mamma jobbar inte här” för att förebygga detta. 

 

 

Är det ditt jobb? 

Det blir allt viktigare att det torkas rent så att man inte får i sig något otrevligt virus eller några icke önskade bakterier. Men är det verkligen ditt eller dina kollegors jobb att städa efter er på kontoret? Man kan kanske begära att du inte lämnar ditt skräp framme eller att du åtminstone plockar undan kaffekopparna efter dig. Men man kanske inte ska begära att du dammsuger, våttorkar och städar in i minsta detalj om det inte står i din arbetsbeskrivning. Kontakta istället någon som kan det där med kontorsstädning i Stockholm. Här kan du läsa mer: http://www.stockholmsallstad.se/.