virussanering

Tryggare tider med virussanering

Tryggare tider med virussanering

Trots att vi aldrig kan känna oss helt säkra från att bli smittade med något virus, kan vi ändå bli tryggare med vetskapen om att en virussanering har blivit gjord. I tider då virusen flödar är det extra viktigt att göra saneringarna. Detta för att lyckas bromsa smittspridning. 

Just nu arbetas det väldigt hårt för att stoppa covid-19 och då är det extra viktigt att man sköter virussanering på alla offentliga ställen. Virus samlas lätt på handtag, som i en affär, handtagen in till kylen, frysen, m.m. Det är viktigt att noggrant göra rent dessa regelbundet. 

 

Rätt medel och skyddsutrustning

Inte vem som helst ska göra en virussanering, det krävs att man har någon form av kunskap. Man ska veta vad man har för medel när man sanerar. Medlet ska fungera för att just ta bort virus. De ska även blandas rätt så de varken blir för svaga eller för starka, blir de för svaga kan det hända att man inte får bort allt. 

Man ska även ha på sig rätt utrustning när man gör saneringen. Till exempel behöver man ha bra handskar, något munskydd och i vissa fall även skyddsglasögon. Virussaneringen bör skötas av ett företag som vet vad de gör. De har koll på hur de ska göra utan att själva bli smittade. 

 

 

För samhällets skull

Att göra virussanering och följa olika råd för att stoppa spridningen av virus är viktigt. Själv kan man vara noggran med att tvätta sina händer, alltid stanna hemma om man är sjuk, inte pilla sig i ansiktet, m.m. 

Tillsammans kan vi stoppa spridning av virus, men för att lyckas med det behöver alla göra sin del. Vara noggrann med handhygienen, virussanering på utsatta ställen och att stanna hemma om man är sjuk. Virus kan drabba alla olika hårt, det gäller att vi hjälps åt.