Jakt

Var redo med ditt jaktvapen

Var redo med ditt jaktvapen

editorial

Att vara jägare innebär att få sitt tålamod testat. Det är inte direkt varje stund av jakten som handlar om dramatisk jakt där man springer och skjuter efter bytet man jagar. Långt ifrån. Majoriteten av jakten handlar om att vänta. Och vänta. Och därefter vänta lite till. Det handlar om att sitta i sitt jakttorn och spana i tystnad efter den älg, rådjur eller vildsvin man önskar fälla, beroende på vilken säsong det är. Det är minsann någonting som kräver tålamod.

Många uppskattar dock den delen av själva jakten. Man har sitt jaktvapen redo, sitter med en termos kaffe och spanar ut i den rofyllda, tysta naturen. En knäpptyst plats där man får vara själv med sina egna tankar. Komma bort från stress och stim inne i stan. Alla borde ägna sig åt jakt om det där är villkoren för hur det fungerar. Man behöver ju faktiskt inte avfyra sitt jaktvapen om man inte vill.

 

Jakt

Missa inte chansen

Men det är klart, skulle en tolvtaggare promenera förbi och det råkar vara säsong på älgjakt är det förstås bra att ha sitt vapen laddat. Och att man inte somnat i sitt jakttorn. För det där är ju en trofé som de flesta jägare bara kan drömma om. Älghuvudet hade säkert åkt raka upp på väggen, oavsett vad sambon eller resten familj tyckt om det. Men det gäller förstås ha rätt slags vapen. Du kan inte fälla älgen med en slangbella eller ett spjut. Då krävs någonting extraordinärt.

För att läsa mer om vilka jaktvapen som kan vara lämpliga i sådana situationer kan du läsa här: https://www.osthammarsjaktoskytte.se/. Det gäller som sagt att vara förberedd. Även om mycket av jakten alltså handlar om att vänta. Du skulle aldrig förlåta dig själv om du missar chansen på en tolvtaggare. Aldrig någonsin.