Konferens

Vardagen startar snart upp igen

Vardagen startar snart upp igen

Nu när årets stora semesterperiod börjar närma sig slutet ska det bli intressant att se hur samhället kommer att se ut i höst. Med tanke på den pågående pandemin så får vi se hur stat, arbetsplatser och samhället kommer att se ut under den närmaste tiden.

Allt beror förstås på hur spridningen av viruset utvecklar sig. Kommer vi att få se en avtagande intensitet eller har vi den ökända andra vågen framför oss? 

Säkerligen kommer det även i fortsättningen var på det sättet att vi måste ta hänsyn till avstånd till varandra. Oavsett om vi sitter på ett tåg eller befinner oss på en konferens i Malmö. Det handlar trots allt om att ta det säkra före det osäkra i dessa svåra tider. 
Därför är det lite förkrossande att så många verkar sänka garden under sommaren. Visst är det tufft att leva under dessa rekommendationer men det är viktigt att vi upprätthåller dem.
Flera andra länder har istället haft restriktioner och levt under mycket tuffare förhållanden. Nu är det därför upp till oss att ta eget ansvar och se till att kortsiktig sommarnjutning inte står över långsiktig hälsa. 

Samtidigt tickar livet på. Saker och ting står inte stilla även om det kanske går lite långsammare nu. Att bromsa är inte synonymt med att dra i handbromsen.
De där konferenserna ska fortfarande hållas – oavsett om de sker fysiskt eller digitalt. Projekt och arbeten rullar vidare – viruset till trots.

Är det något vi människor har bevisat genom historien så är det att vi är överleverare. Vi har alltid anpassat oss efter rådande förhållanden och tagit oss vidare här i livet. Visst kan det bli riktigt tufft ibland, som nu, men samtidigt är pandemier inte något nytt inslag i vår historia.
De har alltid ägt rum och får man gissa så är detta inte heller sista gången som vi kommer att utsättas för en sådan.