väggdekor

Varför tänka på väggdekor?

Varför tänka på väggdekor?

I nordiska länder som i Sverige är inredningen av hemmet en stor del av kulturen. Det är väl så eftersom man spenderar en stor del av året i inomhus i värmen. Istället för se hemmet som fyra väggar och ett tak för att sova om natten, ska det vara en oas. En plats man kan känna sig skyddad i och ha det mysigt.

Väggdekor spelar en stor roll i detta för att skapa denna hemtrevliga och mysiga känsla. En enda tavla på väggen kan göra stor skillnad. Renoverar man eller har man flyttat till ett nytt boende, kan det vara spännande att påbörja det här projektet. Med affischer, wallstickers och fototapeter kan man prägla sin egen stil och skapa sin egen lilla värld.

Väggdekor man kan designa själv

På webbutiker som Sohu-shop kan man hitta mycket inspiration för väggdekor. Du kan kolla här: https://sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html. Skulle du inte hitta det motiv du har i tanke, kan du designa en egen. Med fritt utlopp för inspirationen kan du skapa egna fantastiska motiv till hemmet.

Att välja rätt vägginredning

Och hur hittar man inspiration och hur väljer man rätt? När man tittar igenom tidningar och bloggar kanske man vill ha lite av allt. Men så undrar man om det passar. Kommer de här möblerna passa med dem tapeterna? Skulle det gå bra med en tavla här? Vilket motiv ska jag ha på väggdekoren?

Känner man sig osäker på vad det är för stil man vill gå efter, finns risken att man köper fel typ av väggdekor. Man kan undvika detta genom att söka inspiration först. 

Inredningstidningar eller appar som Pinterest är bra källor till inspiration. Titta och gå lite på magkänsla. Vilka bilder visar det du skulle vilja ha? Markera eller ta screenshots på den dekor du skulle kunna tänka dig ha i ditt eget boende.