ytterdörrar

Bra ytterdörrar till allt från förråd till villa

Bra ytterdörrar till allt från förråd till villa

Om man renoverar sitt hus så kan det vara en bra idé att passa på att byta ut ytterdörren på samma gång. Jämfört med äldre dörrar så är dagens ytterdörrar betydligt energisnålare, vilket gör att energikostnaderna blir lägre. Förutom att dörren värmeisolerar så kan den även fungera ljudisolerande vilket är väldigt fördelaktigt om man bor nära en väg eller i ett mer livat område. Vid en renovering kan det dessutom hända att man byter fönster, vilket kan påverka utseendet på fasaden, det är ytterligare en anledning till att det kan vara klokt att även byta ytterdörren. En och samma stil på husets yttre ser väldigt fint och stilrent ut. 

När man ska välja en ytterdörr så bör man även ta hänsyn till var dörren ska sitta. Om den ska sitta på ett förråd eller en sommarstuga så krävs oftast inte en lika robust dörr som om man bor i exempelvis en villa eller radhus. Placeringen av dörren på huset kan också påverka vissa av valen när det kommer till ytterdörr, till exempel så kan det vara dumt att sätta en mörk dörr på en plats som utsätts för mycket sol då den tappar färg snabbare och därmed behöver mer underhåll än om man skulle använt sig av en ljus färg. Det är sådana små saker som man bör ta i beaktning tillsammans med de självklara (såsom utformning av dörren samt materialet den är gjord i), för att kunna välja den perfekta dörren till bostaden. 

Hos SparFönster hittar man många olika modeller av ytterdörrar, bland annat traditionella ytterdörrar, förrådsdörrar, altandörrar och allmogedörrar. Hos SparFönster kan man även välja om man vill att den nya dörren ska vara i trä, trä/aluminium eller PVC (plast) och de hjälper alltid till att hitta den bästa lösningen för kunder som vill ha hög kvalité till ett lågt pris. Läs mer på www.sparfonster.se/ytterdoerrar/.