massage

Småmolekylär läkning

Småmolekylär läkning

Det finns många typer av massage men en som är väldigt avslappnande är aroma massage. Denna typ av massage är väldigt mjuk och består av ett jämnt och mjukt tryck som fokuserar på att frigöra oxytocinet i kroppen. Utöver det läggs fokus på aromaoljor som har olika verkan beroende på vad man vill uppnå. Aromaoljor är växtextrakt och har effekter både på psyket och kroppen, därför kan man använda dem direkt på kroppen såsom vid en massage

Man kan använda aromaoljor i en aromalampa, vissa oljor kan till och med konsumeras.

 

Örter i historien

Vid en aroma massage är det viktigt att välja vilket syftet är med besöket. Det kan vara alltifrån avslappning till uppiggande psykiskt till magbesvär eller hudåkommor osv. Alltså vad vill du ha hjälp med psykiskt och fysiskt och låt aromaterapeuten/massören hjälpa dig att välja oljor. Aromaoljor har åtminstone använts så långt tillbaka som det forna Egypten som medicin, under cermonier och till och med vid balsamering av döda, och det är vida känt att örter i årtusenden använts i läkekonsten av kloka kvinnor. Örter och växtextrakt har alltså alltid använts i läkekonsten och människan är även idag positivt mottaglig för dess inverkan.

 

 

Kroppens upptag

I dag vet vi mer om hur kroppen fungerar och vi förstår att huden kan absorbera den småmolekylära eteriska oljan för att sedan transportera den vidare ända in på cellnivå. Vid inandning sker samma process men via slemhinnor och lungor och ut i blodet, som transporterar det vidare till hela kroppen. Hur kroppen fungerar är förstås en hel vetenskap, men det är intressant att veta att kroppen kan ta upp de här små molekylerna och omvandla hela kroppens tillstånd och stämning. Att få aroma massage handlar alltså inte bara om massage och att det luktar gott, utan det handlar om att läka och pigga upp hela systemet.